Temps de lectura 1 min.

La vitamina D és un nutrient essencial que exerceix un paper fonamental en la salut de les dones. La falta de vitamina D pot tenir greus conseqüències per a la salut òssia, muscular i emocional. Tot i que la vitamina D es pot obtenir a través de l'exposició al sol i d'alguns aliments, són moltes les dones que no reben suficient vitamina D a causa de factors com l'exposició limitada al sol, una dieta pobra en vitamina D i una vida sedentària.

El dèficit de vitamina D pot tenir un impacte significatiu en la salut de la dona en les diferents etapes de la seva vida. Durant la infància i l'adolescència, la falta de vitamina D pot afectar el creixement i al desenvolupament ossi. En l'edat adulta, pot augmentar el risc de sofrir malalties com l'osteoporosi, la qual cosa pot acabar afectant la qualitat de vida. Durant la menopausa, la falta de vitamina D pot agreujar els símptomes d'aquesta malaltia, augmentant el risc de fractures i malalties associades. Per tant, és important mantenir nivells adequats de vitamina D al llarg de la vida per a millorar la salut general i prevenir malalties futures.


Els símptomes de la deficiència de vitamina D poden ser subtils o, fins i tot, no ser visibles. No obstant això, aquells més comuns inclouen:

  • Dolor i feblesa muscular. La falta de vitamina D pot provocar dolor i feblesa muscular, especialment a les cames i la part inferior de l'esquena.
  • Fatiga. La deficiència de vitamina D pot causar fatiga i feblesa, la qual cosa pot acabar afectant la capacitat de fer tasques diàries.
  • Osteoporosi. Els ossos s'afebleixen augmentant les probabilitats de patir aquesta malaltia.
  • Depressió i ansietat. La falta de vitamina D pot augmentar el risc de depressió i ansietat.

És important que fer analítiques anuals en les quals es pot avaluar si existeix un dèficit de vitamina D, a més de consultar un professional sanitari per a un diagnòstic precís i tractament adequat. 

Des de la farmàcia sempre et podran aconsellar sobre la importància de la vitamina D i com augmentar la seva ingesta amb aliments rics en aquest nutrient com els peixos grassos, les hortalisses, de fulles verdes i els ous. A més, en la teva farmàcia trobaràs suplementació que t'ajudarà a mantenir el teu nivell de vitamina D correctament en cas de patir deficiència.